kotiliesi

maanantai 15. lokakuuta 2012

Suppilovahverokeitto ja ensimmäinen sienisato

 
 
Jippii...voiko mikään olla sen ihanampaa, kun samoilu metsässä ja sienien kerääminen.
Nyt ollaan taas yhtä komekusta viisaampia eli mieheni sisko otti meidät mukaansa sienestämään. Saimmekin aimo kasan suppilovahveroilta, joita perkailin ja kokkailin koko sunnuntai päivän.
Soppa piti ainakin saada ja piirakka. Voi sitä herkkujen nautiskelua.
Nuorimmainenkin sanoi, että haluaa synttäreilleen suppilovahveropiirakan, kun oli syönyt yksin puolikkaan piirakkavuoallisen sienipiirasta.
Poika taas ilmoitti, että nyt saakin sitten varoa kun joka ruoassa on sieniä.
Nyt täytyy vain keksiä kuinka kiittää sieniopasta, koska itse emme näiden herkkujen äärelle olisi osanneet suunnistaa.
 
3 dl puhdistettuja supppilovahveroita
1 iso sipuli
1-2 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
2 dl kermaa
ripaus suolaa
1 tl rakuunaa
25 g koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
 
Paista kattilassa sieniä niin kauan voissa, että neste haihtuu lisää sitten joukkoon sipuli kuutiot.
Murusta joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada päälle vesi ja kerma. Mausta ja anna kiehahtaa ja jätä liedelle pienelle lämmölle noin 10-20 minuutiksi.
 
 
 



2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, ihana käly sinulla kun otti mukaan Suppisjahtiin. Saalis on ensikertailaiselle aikamoinen, olen iloinen puolestasi!

    VastaaPoista
  2. Sienestys on niin ihanaa puuhaa <3 Paitsi nyt en uskalla metsään lähteä kun nuo hirvimiehet siellä kulkee... olen kuullut semmosia juttuja niistä, että parempi pysyä vaan omassa pihassa ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)