kotiliesi

perjantai 19. lokakuuta 2012

Possunsuikalelihakasti


 
Tämän ruoan teen usein eri versioina, kun vain teen uuni ruokia. Tulee seuraavan päivän ruoka kuin tilauksesta.
Eli ostan possun suikalelihaa marinoimatonta ja paistan lohkottujen sipulin ja porkkanan sekä kahden valkosipulin kanssa pannulla. (Kasviksia maun mukaan ja lisätä voi vaikka kesäkurpitsaa tai muitakin kasviksia.)
Mausta 1 tl suolaa.
Kaada suikaleet uuninkestävään vuokaan tai pataan ja lisää vettä nipin napin, että lihat peittyy.
Lisää joukkoon 1 lihaliemikuutio ja halutessa soijakastiketta loraus.
Laita uuniin muiden uuniruokien ohella  ja jätä jälkilämmölle vielä tunniksi tai pariksi.(Eli laita vain uuni pois päältä ja anna vuoan olla uunissa.)
Jäähdytä kastike ja laita yöksi jääkaappiin.
Aamusella ota kasti jääkaapista ja laita liedelle porisemaan lisää 2-3 dl vettä ja halutessasi vaikka 1 tl paseerattua tomaattia.
Mausta 2 tl basilikalla, 1 tl suolalla. Usein vielä lisään soijakastiketta ja balsamicoa loraukset joukkoon.
Sitten annan porista hetken ja alan keitellä perunoita kypsiksi.
Tarjoile perunoiden tai pastan kanssa ja kaveriksi vielä raikas salaatti.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)