kotiliesi

perjantai 12. lokakuuta 2012

Kikhernesalaatti




Ukkosellani oli hienoisia ennakkoluuloja kikhernesalaatin kanssa. Minä kun en ollut ennen tälläin tarjonnut kikherneitä, pelkästään lämpimissä ruoissa on tullut käytettyä ja erityisesti keitoissa.
Mutta nyt asia muuttu tämä salaatti oli niin herkullista, että takuulla pääsee iltapala pöytään toistekin.
 
Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun itse keitin kikherneet ennen olen ostanut valmiiksi esikäsiteltyjä kikherneitä.
Eli jätin herneet yöksi likoamaan kylmään veteen ja aamulla huuhdoin herneet ja keitin vedessä johon lisäsin tl suolaa. Keitto aika herneille oli noin 45 minuuttia-1 tunti.
 
 
1 punasipuli
1 ruukku rucolasalaattia
2 tomaattia
2-3 dl esikeitettyjä kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
 
Kuori ja viipaloi sipuli. Revi salaatti tarjoilukulhoon ja lohko tomaatit päälle.
Kaada päälle myös kikherneet ja sipuli.
Sekoita öljyyn sitruunamehu ja mausteet.
Pirskottele se salaatin pinnalle.
 


2 kommenttia:

  1. namis , herkullisen näköinen salaatti :) käyhän kurkkaamassa blogissani ja tule mukaan keräykseen ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jansku, toivottavasti kerkiän mukaan.
    Juuri pitäisi syntyä toiselle veljelleni poika ja loppu vuodesta tyttö toiselle veljelle.
    Joten nyt näyttää kiireiseltä, mutta ýritetään:))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)