kotiliesi

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Burgundinpata

 
 
Lauantaina otin tämän liha klöntin sulaan ja sunnuntai aamuna seitsemältä laitoimme ukkoseni kassa
keittön puu lieden päälle ja padat porisemaan.
Ruoaksi tuli burgundinpataa, jauhelihakastiketta, muusia ja makaroonia.
Kaikki samalla kertaa, niitä olemmekin syöneet nyt koko alku viikon.
 

 
800 g naudankulmapaistia
2 rkl öljyä
2 rkl voita
2-3  sipulia
4 siivua pekonia
3 dl vettä
400 g kokonaisia, säilöttyjä herkkusieniä
1 tlk tomaattipyreetä (70 g)
3 valkosipulin kynttä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
3 dl punaviiniä

Leikkaa liha noin kahden sentin suikaleiksi. Kuumenna puolet öljystä ja puolet voista padassa ja ruskista lihat neljässä erässä. Nosta ne vadille ja huuhtele pannu vedellä ja kaada lihan kanssa pataan.
Kuori sipulit ja lisää isoina lohkoina pataan. Anna kiehuskella liedellä noin 30-40 minuuttia. 
Valuta sienistä liemi ja lisää ne pataan.
Lisää tomaattipyree ja pienityt valkosipulin kynnet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini ja peitä ruoka kannella. Ja anna hautua poreillen vielä tunnin verran.  Tarjoa keitetyn riisin tai perunasoseen kera. 







Tämä on sitä puutalon tunnelmaa isolla T:llä.
Ja sähköä ei palanut yhtään :))
Keittiökin tuli ihanan lämpöiseksi ja kaikilla oli hyvä mieli.
Ensi viikonloppuna tulee lopusta naudankulmapaistista lisää herkkua.
Ai ai, ihan jo odottaa viikonloppua ja herkutteluja








2 kommenttia:

  1. Onpas melkoset määrät herkullisen näköistä murkinaa... ;O)

    VastaaPoista
  2. Burgundinpata on aivan ihanaa! Tässä olisikin oiva pyhäinpäivän ruoka.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)