kotiliesi

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Meksikolainen kanapaistoa


 
Nämä viikonloput menevät niin vauhdilla, ettei kerkiä aina kirjoitella.
Nytkin Mumsku tuli perjantaina kyläilemään ja siinähän se ilta meni rupatellessa ja saunoessa.
Seuraavan päivänä lähdimme ostoksille. Mumskun lähdettyä oli koko perheen tukki savotta ja loppu ilta meni kutoessa.
Tänään onkin saatu paljon aikaiseksi, ruoan jälkeen kaupoille etsimään synttärilahjaa tyttöjen kaverille ja nyt sain paikat imuroitua ja luututtua sekä pölyt pyyhittyä.
Välillä Ukkosta käyty jelppimässä uuden puuvajan vaaituksessa.
 
 
Tänään tein päivälliseksi Ruokasuosikit Meksikosta-kirjasta tortillaista kanapataa.
Nuorimmainen vielä teki pizzaa lopuista tortilla lettusista.
Sai taas tähteeksi jäänyt jauhelihakastike oivan piilopaikan :))
 
 
6 tortillaa
1 rkl öljyä
400 g broilerinsuikaleita
1 iso sipuli
1 dl makeaa chilikastiketta
3 rkl tuoretta korianteri silppua
1 tl oreganoa ja tinjamia
3 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
1/2 tl juustokuminaa jauhettuna
200 g juustoraastetta
1 kanaliemikuutio
5 dl vettä
100 g parmesaan raastetta
 
Tarjoiluun:
smetanaa
makeaa chilikastiketta
 
Suikaloi tortillat ja laita uunivuokaan, pirskottele öljyä päälle ja paista uunissa puoli tuntia 190 asteessa.
Paista broilersuikaleet ja lisää joukkoon sipuli sipulisilppu´ja mausteet sekä chilikastike ja juusto.
Kaada broilerseosta  uunivuokaan ja pinnalle tortillasuikaleita. Tee näin kerroksia ja jätä päällimmäiseksi tortilla kerros.
Kaada päälle kanaliemi eli keitin vettä ja sinne kanaliemikuutio.
Pinnalle parmesaan raastetta.
Paista uunissa puoli tuntia tai niin, että pinnan juustoraaste on saanut kauniin värin.
Pne tarjoiluvaiheessa oheen lisikallinen smetanaa ja chilikastiketta maun mukaan.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)