kotiliesi

perjantai 7. syyskuuta 2012

Mausteinen kurpitsakeitto

 
 
Ensimmäinen kasvihuoneesta saatu kurpitsa on nyt päässyt ruoaksiasti.
Tämä ei ollut vasta kun kahden nyrkin kokoinen, mutta pakko oli poistaa,että isompi sai tilaa kasvaa vieressä.
Niinpä sain ensimmäisen keiton tehtyä.
Olen sitä nyt yksin syönyt paripäivää (meillä kun ei muut kiinnostueneet koko keitosta. No, nuorimmainene maistoi ja sanoi maun olevan hyvää, mutta söi kuitenkin muiden kanssa toisia ruokia.)
Onneksi veljeni tuli käymään ja söi hyvällä ruokahalulla lopun keiton. Ettei minulla tule keitosta yliannostusta. Vaikka helppoahan näiden keittojen jatkojalostus on murekkeisiin ja leipiin olen niitä ennenkin laitellut ja hyvin on kaupaksi mennyt.
 
 
2 pientä sipulia
1 iso valkosipuli
öljyä
1/2-1 rkl carrytahnaa
1/2-1 tl inkivääriä
chiliä
n. 200-300 g kurpitsaa
3 dl kanalientä (3 dl vettä+kanaliemikuutio)
2 dl ruokakermaa
1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa


Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota  kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää kattilaan kurpitsat sekä kanaliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
Soseuta keitto ja sekoita joukkoon ruokakerma, sitruunan puristettu mehu ja hunaja.
Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)