maanantai 3. syyskuuta 2012

Broiler-juustonaksigratiini

 

 
Olen jo pitkään aikonut tehdä ruokaa juustonaksuista ja oivan ohjeen löysin
Hellapoliisin sivuilta.
 
Viikonloppumme meni Ikeassa ostellen ja huonekaluja kootessa.
Sunnuntain vietimmekin veljeni ja hänen vaimonsa luona Mouhijärvellä.
Ihailemassa heidän uutta omakotitaloaan ja rupatellessa mukavia.
Taas on rentoutunut ja vireä aloittamaan työ viikon.



150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
1 valkosaipuli
valkopippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike:

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
50 g vahvaa koskenlaskia sulatejuustoa 
 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi valkosipulin kanssa, mausta valkopippurilla.
Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.
Kaada seos naksujen päälle. Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.
Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi. Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.
Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
 



3 kommenttia:

  1. Anteeks, juustonaksuja? Sipsejäkö vai mitä?

    VastaaPoista
  2. Juustonaksuruokaa! Taitais meidän ronkeli lapsikin tykätä tästä. =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille Anonyymi ja Miksu.
    Juustonaksut on niitä sipsihyllyjen juustomaustettuja maissisuikeroita.
    Hyvää oli ukkoseni söi samansa iltana kaikki loput gratiinit mitä meillä ruoalta jäi yli.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)