keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pikkupizzat

 
Tällä ohjeella tulee ihanan pehmeitä ja helposti valmistuvia pikku pizzasia.
Täytteen voi toki itse valita. Meillä tälläkertaa jauhelihatäytteellä, että saatiin edellispäivän jauhelihakastike käytettyä ;)) kierrätystä nääs.
Kävimme eilen ostamassa omenan noukkijoita kaksi ja olemme päässeet vauhtiin omenapuidemme tyhjennys operaatiossa.
Eli nyt ei voi enään laittaa noukkijoiden syyksi jos en saa hilloa ja omenan palalsia piirakkaan sekä pakkaseen tehtyä.
 
 
200g margariiniä
14 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 l maitoa
2 palaa hiivaa
1 1/2 tl suolaa

Täyte:
n.6 dl tähteeksi jäänyttä jauhelihaakastiketta
1  sipuli
1 prk paseerattuatomaattia
1 prk kermaviiliä
suolaa, oreganoa
(osaan pizzoista herkkusieniää)
ketsuppia
200-250g juustoraastetta
basilikaa

Nypi pehmeä rasva ja jauhot. Lisää lämmitetty maito johon hiivat ja suola on liuotettu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina heti 50 osaan ja pyöritä palloiksi, anna taikinapallojen nousta pellillä.

Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon kermaviili, paseerattutomaatti, sipuli ja mausteet.Sekoita täyte tasaiseksi.

Paina lasinpohjalla taikinapalloihin kolot/kupit ja kaada koloon ketsuppia. Levitä se koloon lusikalla ja lisää jauhelihatäyte ketsupin päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista 225 uunissa kauniin ruskeiksi.
Ripottele hieman jäähtyneiden pizzojen pinnalle basilikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)