lauantai 11. elokuuta 2012

Parsakeitto


Nyt on ensimmäiset sipulit valmiita. Pieniähän nämä toki vielä ovat, mutta herkullisia.
Istutin puna- ja keltasipulia paljon. Sipulin ystävävä tungen sitä jokapaikkaan, hyvä ettei ole makeissakin leivonnaisissa ;))

1 prk säilyke parsaa
1 sipulia varsineen
nokare voita
8 dl hyvää kanalientä (minulla 2 dl kanalientä ja 1 kanaliemikuutio)
2 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
maun mukaan mustapippuria
50 g sulatejuustoa


 Palottele varret pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilan pohjalla voisulassa silputtu salottisipuli ja lisää parsapalat, kanaliemi ja viini. Keitä hiljalleen kannen alla.
 Lisää kerma ja sulatejuusto. Ota erikseen noin 1 dl keittopohjaa ja sekoita siihen perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana keiton sekaan koko ajan keittoa sekoittaen.
Anna keiton kiehua 3–4 minuuttia, kunnes se saostuu. Maista ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti rapean leivän kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)