kotiliesi

perjantai 31. elokuuta 2012

Omenahillo

 
Nyt olen kaksi päivää hillotellut ja pakastanut omenoita.
Saadaan vielä talven tullen nauttia piirakoista ja pannarista sekä täytekakuista joissa on omenahilloa ja lohkoja. Kaikista parasta unohtamatta puurosta kunnon omenahillon kanssa.
Omenahillo on siitä ihanaa, että se on mietoa niin sitä voi lisäillä melkeinpä mihin vain niin ruoista leivonnaisiin.
 
Olen taas koittanut katsella omenahillo-ohjeita mutta parhaan makuista tulee kun maistelee itse.
Moniin hilloihin olisi tullut kamala määrä sokeria, meillä tuli hieman sokerittomampaa ja silti mielestäni on makeaa. Tietenkin tähän vaikuttaa paljon omenoiden happamuus ja koostumus. No, makuasioista ei voi kiistellä.
 
 
n.5 l  omenoita
n.4 dl vettä
1 1/2 tl vaniljasokeria
2-3 dl hillosokeria
 
Kaada kattilaan vesi ja pilko omenoita kuorineen. Anna lieden olla isoimmalla kun pilkot sekaan omenoita.
Voita laskea lämpöä kun alkaa kuplia ja antaa omenoiden hajota kattilassa.
Laita sekaan vaniliinisokeri ja soseuta sauvasekoittimella tai muulla laitteella, kun omenat ovat pehmeitä ja osa kunnolla hajonneita.
Kaada soseen joukkoon hillosokeri ja maista.
Keittele vielä noin 5 minuuttia ja ota liesi sitten pois päältä. Anna olla vielä liedellä pari minuuttia ja purkita hillo puhtaisiin lasi astioihin.
Anna jäähtyä ja säilö kylmään.


5 kommenttia:

  1. Me tehtiin tàllà kertaa omenamehua ja viikunahilloa. Tosi paljon sokeria pitàis kyllà tosiaan laittaa...me laitettiin viikunoihin 1/4 suosituksesta. Olivat niin makeita jo valmiiksi. Omenahillo on kyllà hilloista kivan raikas.

    VastaaPoista
  2. Makuasioita tietysti mutta minä en tykkää hillosokerin mausta yhtään vaan teen hillon tavallisella sokerilla ja pakastan.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa miten sä olet aktiivinen<3
    Hyvää syksyä koko perheelle!

    VastaaPoista
  4. Komean näköiset hillopurkit ovat odottamassa talven tuloa :). Itselläni koko ihanuuden tekeminen vielä edessä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille kaikille kommenteistanne.
    Täytyykin tehdä vielä yksi hillosatsi pakkaseen odottamaan.
    Omenamehu on sitten hyvää, täytyisi vaan ostaa mehustin.
    Mukavaa kun jaksatte katsella ja kommentoida blogiani, siitä sitä intoa saa jatkaa.
    Nämä purkit onkin pitäneet jo sisällään makaroneista kaurahiutaleisiin niin on komeat tölkit minunkin mielestä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)