keskiviikko 22. elokuuta 2012

Lohilaatikko

Tässä taas oiva ruoka kaikesta tähteestä mitä kaapin perukoilta löytyi.
Tuskailin Ukkoselleni ennen nukkumaan menoa, että jätin vahingossa ostamatta perunasipulisekoituksen lohikiusaukseen jota ajattelin seuraavaksi päiväksi tehdä.
Yöllä (jolloin parhaat ideat syntyvät) hoksasin, että jääkaapissahan on iso kattilallinen keitettyjä uusia perunoita omasta maasta (siis mitä parhainta ruokaa). Niinpä valmistin lohivuokani niistä. Sekaan pääsi myös nahistunut paprika sekä paseeratun tomaatti pullon loppu.
Lapset tykkäsivättästä ruoasta tosi paljon. Seuraavalle päivälle ei jäänyt kun pieni annos jäljelle.
300 g maustettua lohisuikaletta
2 sipulia varsineen
1 paprika
50 g sulatejuustoa
tilliä
ripaus suolaa
1/2 kg keitettyjä perunoita
4 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
2 dl paseerattua tomaattia
Paista lohi sipulin silppu sekä paprika pannulla lisää loppuvaiheessa sulatejuusto.
Mausta.
Lohko potut suupaloiksi ja sekoita maito maunat ja tomaattikastike.
Kaada uunivuokaan potut ja lohiseos sekoita hyvin ja kaada päälle neste.
Paista uunissa niin, että saat pintaan kauniin värin.
Minulla oli 175 asteessa tunnin, mutta olisin kyllä lisännyt lämpöä jos ei toinen ruoka joka valmistui uunissa olisi tarvinnut matalaa lämpötilaa.


2 kommenttia:

  1. Oi, ihana ruoka! Tätä pitää kokeilla, ties vaikka jo heti tänään. Miullakin nimittäin on paprikaa, jotka pitäisi pikaisesti tehdä pois alta... :D Ja lohi on aina nam nam. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vivi Vinna,tähän ruokaan tosiaan käy kaikki tuorejuusto nokareista kuivaneisiin juusto känttyihin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)