kotiliesi

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Tomaatti-mozzarellapiiras



Tässä piirakassa on makua. Valkosipulinen basilikaöljy saa piirakan maut vain paranemaan.
Ohje löytyi Kinuskikissan blogista, kiitos hyvästä reseptistä.

Tänään lähdemmekin syötyämme mattopyykille, vielä on kolme mattoa jynssättävänä.Tytöt pääsee samalla uimaan.

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

TÄYTE:
2 rkl sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
2 tomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

VALKOSIPULINENÖLJY:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

PÄÄLLE:
basilikaa
rucolaa



 Sekoita margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 30-40 min.
Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

4 kommenttia:

  1. Mä nyt ihmettelen tuota sinappia. Tomaatti ja mozzarella on hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi kommentistasi, sinappi sopi todellaa hyvin tähän piiraaseen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla niin hämmästyt.

    VastaaPoista
  3. Nyt on niin hyvän näköistä settiä. ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)