sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kotoilijan kanakeitto



Tämä soppa ei ole pikaruoka, mutta tulos palkitsee hitaan kokin täyteläisellä maulla.
Siis varaa aikaa ja keitä kana kokonaisena. Mikä makuelämys ja pehmeys.
Pyydän teiltä samaan hengen vetoon anteeksi huonoa kuvaani, mutta söimme keiton ennen kuvan ottoa jo melkein kaiken ja tässä sitten loppu koko keitoksesta jonka keitin uudelleen ja jugurtti juoksettui, mutta ei se makua haittaa.
Kauhistelin kyllä pakaste kanan hintaa tovin ennen ostamista, mutta tuleehan tässä samalla pakkaseen monta kipollista kanalientä;))

Meillä alkoi joku ihme kuumeilu poika ja nuorimmainen ovat kuumessa toisella vatsa kipeä ja toisella kurkku.

1 kokonainen kana
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala purjoa
1 sipuli
1 rkl suolaa
kokonaisia maustepippureita

curryjauhetta
valkopippuria
2 paprikaa
jugurttia
maitoa
kivettömiä oliiveja
1 vihreä pepperoni
Kiehauta kattilassa vettä ja lisää mukaanmausteet sekä kana. Kattilassa pitää olla vettä sen verran, että kana vain peittyy.
Keitä kanaa hiljalleen 2-3 tuntia kannen alla. Kana on kypsää, kun liha irtoaa luista melkein kuin itsestään.
Siivilöi kanaliemi talteen ja leikkaa jäähtynyt kana pieniksi palasiksi.
Suikaloi paprikat ja paista ne öljyssä.
Kaada kattilaan 2-3 dl kanalientä ja jugerttia. Laimenna tarvittaessa lientä maidolla.
Lisää joukkoon oliivit, pepperoni ja paistettu paprika.
Mausta keitto. Keitä vielä noin 15 minuuttia ja tarjoa heti.


MUISTA: Jos kuumennat kylmän keiton uudelleen, jugurtti voi juoksettua, mutta se ei vaikuta keiton makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)