tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kanttarellipiiras


Löysin taas kerran kokeilemisen arvoisen kanttarellipiirakan ohjeen täältä netistä. (Taisi olla Kotilieden sivuilla.)
Nyt on sitten viimme vuoden sienet käytetty viimmeistä murua myöden, eikun uusia etsimään. (No, jos totta puhutaan minä olen kehnoin sienestäjä, nämäkin sienet on saatu mieheni siskolta, vielä kerran kiitos ja kumarrus.)

Tänään tuli käytyä kirjastossa hakemassa lisää lukemista,
Minulla on kausia koska luen jännäreitä ym. nyt on hempeän romantiikan aika.
No, aika aikaansa kutakin.

1 dl perunahiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
100 g juoksevaa margariiniä
1 1/2 dl maitoa
TÄYTE:
1 l kanttarelleja
nokare voita
1 pieni purjo
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
3 munaa


Sekoita pohjan kuivat aineet ja lisää sitten margariini ja maito.
Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa sen aikaa kun teet täytettä.

Anna kuivattujen kanttarellien liota hetki vedessä ja purista ne kuiviksi tai kaada ne sihtiin.
Revi isompia kanttarellejä kahtia ja paista ne voissa.
Lisää sieneten ollessa kuivia pannulle myös purjo.
Sekoita kerma, jauhot, parmessani ja munat hyvin vatkaten.
Lisää purjo-kanttarelliseos muna-kermaseokseen.
Tasoita pohjataikina piirasvuokaan ja kaada päälle sieni-munasos ja laita uuniin 225 asteeseen noin 45 minuutiksi tai kunnes piiras on saanut kauniin värin pintaansa.




 



 

3 kommenttia:

  1. Kiitokset! Mustikkapiirakat on kyllä aina ihania kieltämättä :))

    Tämäpä on ihanan erilainen ohje! En oo ikänään leiponu mitään kanttarelleista, mutta tätä voisin jopa kokeilla :) Nam!

    VastaaPoista
  2. Näyttää, ah, niin ihanalle!
    Vain kanttarellit puuttuu.
    Mustikkapiirakka minullakin mielessä, marjat kun vielä nököttävät melkein ikkunan alla ..

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kommenteista. Mustikkapiirakka olisi kyllä nyt poikaa, mutta täältä tulee viikonloppuna vadelmapiirasta ;))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)