kotiliesi

torstai 19. heinäkuuta 2012

Broilermurekepihvit



Ostan paljon naudan- tai possunjauhelihan sijaan broilerin ja kalkkunan jauhelihaa.
Niinpä nytkin pihvit on tehty broilerinjauhelihasta. Muut söivät pihvit valkosipuliperunoiden kanssa ja minä söin pihvini salaattipedillä. Herkullista.

Meillä on tänään Ukkoseni menossa kalaan ja lapset odottavat jo nyt suurta saalista, että päästäisiin syömään kalaisia herkkuja.

Täällä on hoidokeiden osalta hiljaista kolme lasta joista nytkin nukkuu kaksi on hoidossa.
(Eipä voi ainakaan sanoa, että työ rasittaa.)


3/4 dl korppujauhoja
1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
1 tl suolaa
1/2 rkl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl tinjamia
400 g broilerinjauhelihaa
2 lehtisellerinvartta silputtuna
1 kananmuna

Turvota korppujauhot majoneesi-kermaviiliseoksessa. ja lisää muut aineet.
Anna makustua jääkaapissa n. puolisen tuntia.
Taputtele märin käsin taikinasta pihvejä, jotka laitetaan kuumalle öljytylle paistinpannulle. Paista molemmin puolin kauniin värisiksi, kypsiksi pihveiksi.


2 kommenttia:

  1. Kun viimeksi laitoit jonkun ohjeen broilerinjauhelihasta, kokeilin samana päivänä. Tein varovaisen kokeiluerän ja lopputulos oli se, että meillä pitäisi tehdä pyöryköitä tai pihvejä vähintään kolmesta kilosta, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä. On vaan niin mahdottoman hyvää ruokaa, että noidenkin pihvien maun voin ihan kuvitella (nälkäkö?).
    Onnittelut muuten tuosta "Etsi resepti" -prenikasta. Tulee kyllä aiheesta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sirkku, kyllä se vaan tuntuu hyvältä saada tuota positiivistä palautetta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)