keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka


Tästä piirakasta tulee uunipellillinen.
Annoinkin maistiaiset naapuriin, kun heidän peltiseppä miehensä teki meille niin komeat valkoiset räystäskourut terassiimme. Kiitos vielä kerran.

Olen tässä pessyt eilisestä alkaen peittoja enään kaksi pesemättä.Sitten alkaa tyynyjen pesu. Minä joka kesä pesen peitot heti kun vain saa ulos kuivumaan. Mutta eilen aina kun vein peiton ulos alkoi sadekuuro.
Niinpä minulle jo sanottiinkin, ettei saa enään viedä peittoja narulle.

5 dl piimää
150 g margariiniä
2 sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa (minulla sattui olemaan loppu)
PÄÄLLE.
1 l raparperin paloja
2 rkl sokeria

Sekoita sulatettu rasva,sokeri ja yhdistetyt kuivat aineetpiimän joukkoon. Levitä taikina uunipellille jossa leivinpaperi.Ripottele päälle raparperit  ja sokeri. Paiste 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Söin tänään työkaverin tekemää raparperi piirakkaa, hyvää oli :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille.
    Herkullisia nämä alkukesän raparperit.

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Raparperi on minunkin mieleen :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Meke kommentista.
    Juu, raparperi on niin hyvää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)