maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsa-tomaattimureke


Tämä mureke tuli tehtyä taas sattumalta.
Katselin jääkaapin vihanneshyllyä ja totesin tomaattien ja kesäkurpitsan nahistuneen, joten jotakin niistä täytyisi valmistaa ja mitä pikemmin sen parempi.
Niinpä aloitin päivän murekkeen teon (jota ruoaksi olin suunnitellut ja lopulta mureke sai kasvis täytteen sekä päällisen.
Tuli kerrassaan ihanan mehevä mureke ja lapsetkin söivät antaumuksella.


400 g naudanjauhelihaa
2 valkosipulia
1 sipuli
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
n.1/2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
basilikaa, mustapippuria
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
juustoa



Turvota korppujauhot maidossa ja lisää pilkotut sipulit ja jauheliha joukkoon.
Mausta ja anna murekkeen tekeytyä hetki jääkaapissa.
Laita puolet murekkeesta vuokaan väliin tomaattia ja kesäkurpitsaa ja loput murekkeet taas päälle. Pinnalle kesäkurpitsaa ja tomaattia sekä halutessaan juustoa.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)