sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kaksi voileipäkakkua


Lupauduin tekemään kaksi voileipäkakkua ja salaatin rippijuhliin.
Tälläiset tutut ja turvalliset tuli tehtyä.



Tämän alimmaisen lohihyydykekakun olen ennenkin tehnyt ja hyväksi on todettu.
Tämä ylempi on samalla kaavalla mutta kinkusta.
Kirjoitan ohjeen vielä tähän ja suluissa on kinkkukakun ainekset.
Salaatin ohjeen laitan hieman myöhemmin.


Yhteen kakkuun tulee:

250 g tummaa leipää
200 g vaaleaa leipää

TÄYTE:
8 liivatelehteä
200 g valkosipulituorejuustoa(pippurituorejuustoa)
2 dl ranskankermaa
1 tlk kermaviiliä
400 g kylmäsavustetua lohta(400 g palvikinkkurouhetta)
1 dl ruohosipulisilppua
1/2 dl tillisilppua (peersiljasilppua)
2 rkl tuoretta basilikasilppua
1 punainen paprika
1 tl sitruunapippuria
2 dl kuohukermaa

Laita liivatteet veteen likoamaan.
Notkista tuorejuusto, ranskankerma ja kermaviili.
Lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikattu kirjolohi sekä yrtti silppu, paprika ja mausteet.
Purista liivatteista vesi ja laita ne kiehuvaan vesitilkkaan, anna hieman jäähtyä ja lisää täytteeseen. Anna täytteen päästä hyytymisen vauhtiin ja lisää lopuksi mukaan vatkattu kerma.
Hienonna tumma ja vaalea leipä erikseen joko monitoimikoneella tai käsin hienontaien. (Ei tarvi olla ihan pientä murua.)
Leivistä ei tarvitse poistaa reunoja.
Levitä ensin tummasta leivästä kerros irtovuoan pohjalle. Levitä sen päälle täytettä, sitten vaalea leipäkerros ja taas täyte kerros, täytä näin niin kauan kun vuoka täyttyy. Levitä täytettä päällimmäiseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota reunat ja siirrä kakku tarjoilluvadille.

4 kommenttia:

  1. On niiin hyvän näkösiä kakkuja. Tein tänään sitä sinun viimeksi postaamasi raparperipiirakkaa ja oli tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Askartelin itte, kakut kyllä onnistuu todella hyvin tuolla resptillä.
    Raparperi on kyllä niin hyvää nyt kesän alussa.

    VastaaPoista
  3. Kuinka paksuja suurinpiirtein ovat leipämuru- / täytekerrokset? Ovatko keskenään saman paksuisia?

    VastaaPoista
  4. Pohjan leipäosuus hieman paksumpi, noin puolitoista senttiä. Ja voi olla saman paksuisia kerroksia (noin sentin kerroksia).

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)