kotiliesi

perjantai 18. toukokuuta 2012

Wellingtonin pihvit ja lohkopotut


Tässä ne lupaamani herkut nyt alkaa.
Eli eilen tein tälläisiä pihvejä niin jaksaa Ukkoseni urakoida terassin kimpussa.
Eikös se jotenkin niin mene, että tie miehen sydämmeen käy vatsan kautta ;))


1 pkt (600 g ) voitaikinaa
n. 800 g naudan sisäfilettä
voita
suolaa
pippuria

Täyte:
200 g herkkusieniä
voita
100 g tuorejuusto kanttarelli
1/2 tl timjamia

Voiteluun:
muna

Sulata voitaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan.
Ota liha huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa filee pihveiksi.
Ruskista nopeasti molemmin puolin ja mausta.
Valmista täyte. Paista pilkotut sienet voissa kunnes neste on haishtunut. Lisää tuorejuusto ja timjami. Anna seoksen jäähtyä.
Kauli taikinasta noin 30x45 cm. Ota halutessasi pieni pala taikinaa koristelua varten.
Leikkaa taikinapyörällä levystä kuusi levyä.
Nosta pihvi kunkin taikinlevyn päälle. Voitele reunat munalla ja ummista paketiksi. Voitele paketit munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjoilin pihvit kaalisalaatin ja lohkoperunoide sekä herkkusieni kastikkeen kanssa.


POTUT oli valmis pakaste lohkopottuja joihin pussiin lisäsin hieman oliivi öljyä ja grillimaustetta. Hölkytin mausteet ja öljyn sekaisin ja laitoin uunipellille paistumaan samaan lämpöön pihvien kanssa.
Laita potut uuniin ennemmin niin saat koko ruoan valmiiksi samaan aikaan.

HERKKUSIENIKASTIKKEEN valmistin nokare voita jauhoja 1-2 rkl sekoitin ja kaadoin joukkoon kokonaisten herkkusieni säilykkeiden liemen sekä lopun 100 g kanttarellituorejuustoa sitten vain ripaus(ruusu)suolaa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä on Ukkosellasi herkut, taitaa mennä isovaihde päälle terassin teossa :)

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitosta vaan. Nyt on terassin lattia juuri saatu tehtyä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)