kotiliesi

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Vohvelit


Eilen välipalaksi tein vohveleita. Kaikkien suurta herkkua.
Teinkin litran taikinan niin kaikille riitti niin paljon kun jaksoi syödä.

Ukkoseni on nyt taas terve ja tarmoa täynnä. Lähti juuri ostamaan terassiin pohja puita.
Ja minä pääsen aloittamaan uutta tyynynpäällistä kun eilen sain nuo pipot valmiiksi.

3 munaa
5 dl maitoa
5 dl vissyä tai kupla vettä
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
 1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään viimmeiseksi kananmunat. Anna turvota vähintään puoli tuntia jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Tästä innostuneena piti alkaa lätyntekoon tänään :) vohvelirautaa meillä ei ole.. lapsuudenkodissa oli ja oli ne kyllä herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mausteinen Manteli, kiva kun innostuit. Lätyt on myös niiiin hyviä.

    VastaaPoista
  3. Niinkin yksinkertainen herkku kuin vohvelit maistuu aina! Meillä vohvelirauta pölyttyy valitettavan pitkiä aikoja kaapissa, silloin tällöin innostun tekemään :) parhaimmillaanhan ne ovat vasta paistettuna heti syötynä niin että ovat vielä rapeita, mutta helpompi on paistaa iso läjä ja majoittautua sohvalle niistä nautiskelemaan ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)