Tein viikonlopuksi tarkoituksella aimo annoksen perunamuusia. Nyt olen sitten lisäillyt muusia niin sämpylöihin kun pannaritaikinaankin.
Perunamuusi on kyllä käätevää kun se käy vaikka lihamurekkeeseenkin jatkeeksi.
Nyt valmistin lopusta muusista
JUUSTOPERUNASOSEVUOAN
5 dl muusia
2 munaa
2 dl juustoraasatetta
1 1/2 dl maitoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
ripaus valkoppippuria
Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Tarjoilin tämän herkun kanssa täytettyjä uunimakkaroita ja hyvin teki kauppansa.
Aamupalalle puuron sijaan tarjoilin lämpimiä perunarieskoja.
PERUNARIESKAT
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 dl ohrajauhoja
Sekoita ainekset nopeasti sekaisin ja tee pellille ohuita rieskasia jotka taputtelet ohrajauhoja apuna käyttäen.
Pistele rieskat haarukalla ja laita 250 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
Nyt on kaikki muusi käytetty. Mitähän herkkua sitä seuraavaksi keksisi valmistaa ?
Onkohan mikään niin hyvää kuin itse tehty rieska.. ? voi elämä näyttää hyvältä. (aamupala vielä syömättä selailee ruokablogeja ;)...)
VastaaPoistaPerunamuussia pitää aina tehdä paljon!
VastaaPoistaVoi kiitos teille Mausteinen Manteli ja Neili olen teidän kanssanne niin samaa mieltä.
VastaaPoistaJoskus kun tekee mieli perunarieskaa eikä ole muusia niin se hätävaraksi ostettu jauhemuusi, joka muuten vanhentuisi sinne kaapinperälle pelastaa pälkähästä. :)
VastaaPoista