kotiliesi

tiistai 1. toukokuuta 2012

Puuskamunkki


HYVÄÄ VAPPUA TEILLE KAIKILLE.

Viikonloppu meni joutuisasti, ukkoseni kaivoi pojan kanssa kasvihuoneen perustuksia. Minä leivoin suolaista ja makeaa, koska vieraita tulossa Vapuksi.

Näin se jäi kirjoitus kesken eilen, kun kiireet iskivät päälle.
Meillä oli hauskaa pelailimme isäntä vastaan emäntä- ja sanaselitys-pelejä vieraiden kanssa.


5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
PAISTAMISEEN:
1 l rypsiöljyä
PÄÄLLE: sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita myös joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja munat sekä puolet jauhoista.Alista taikinaan rasva ja loput jouhot.Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoilta.Kohota noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikina pötköksi ja tee noin 40 palaa. Muotoile palat haluamallasi tavalla.
Minä tein osan näitä puuskamunkkeja ja osan perinteisiä.
Näissä puuskissa tehdään vain pitkä pötkö joka laitetaan kahteen osaan sitten kieritetään ja laitetaan päät yhteen.
Kuumenna öljy 170-180 asteiseksi ja paista öljyssä 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperinpäälle kuivumaan. Pyörittele sokerissa.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä munkkeja, maistuivat varmasti?
    Viileähkö Vappu, mutta sitähän nämä kevätsäät on, se vaihtelee..
    Siitäkin huolimatta, mukavaa Vappuiltapäivää Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Puuskamunkki, aivan outo minulle :D
    Mukavaa kun saat kasvihuoneen, siellä ne yrtit kasvavat :)
    Hauskaa Vappua Sinullekin !

    VastaaPoista
  3. Maistuisi munkki vielä näin vapun jälkeenkin :) ovatpa nättejä!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)