tiistai 15. toukokuuta 2012

Liha-kasvispata ja Äitienpäivä askartelut


Äitien päivänä söimme maukasta (ehkä hivenen liian suolaista naudaliha-kasviskastiketta pottujen kanssa.
Tuli tehtyä niin paljon, että saimme syödä sitä vielä hoidokeidenkin kanssa maanantaina.

Ukkoseni edelleen kuumeessa ja kröhässä. Niinpä piha hommat ei luista etiäppäin.
Kerhossa olevilla hoidokeilla oli tänään kevätjuhla ja isompia lapsia alkaa nyt vasta tulemaan hoitoon,joillakin on peräti vapaa päivä.


500 g naudanlihaa kulmapaisti ohuina lastuina
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
 2 sipulia
1 pieni paprika
40 g valkohomejuustoa
2 dl suolasieniä
n.8 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Juustoista ruokakermaa
suolaa ja pippuria

Paista lihat ja porkkanat sekä sipulli padassa pienessä öljy tilkassa. Lisää myös kesäkurpitsa ja paprika hetken päästä.Lisää vettä sekä pilkotut ja liotetut suolasienet. (Minulla taisi olla liian pieni liotus kun tuli hieman suolainen kasti.)
Anna kastikkeen poreilla hiljalleen n. tunnin tai kaksikin.
Lisää perunajauhot vesitilkkaan sekoitettuna ja kaada kastikkeen joukkoon.
Lopuksi kaada kerma joukkoon.
Maista kastiketta ja tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria.




Lopuksi vielä hoidokeiden kanssa tehdyt äitienpäiväkukat.
(En voinut niitä ennen Äitienpäivää laittaa, jos joku hoidokeiden äideistä olisi nähnyt kukkansa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)