torstai 3. toukokuuta 2012

Kebab-piiras


Vapun herkuttelua vielä luvassa.
Takana sienipiiras jota olen jo monen monta kertaa valmistanut. (Lempi piiraitani.)
Edessä kebab-piiras josta tein tällä kertaa tulisempaa ja hyvin teki kauppansa.

Tässä on hieman ollut hiljaiseloa, kun venäytin eilen selkäni aamusta.
Tässä sitä nyt sitten klenkataan etiäppäin.
Ei pysty kauaa kirjoitellakaan kerralla kun tekee niin häijyä. Mutta kyllä se tästä on jo paranemaan päin.
Ei muuta kuin nokka kohti uusia seikkailuja.


Pohja:
150g margariinia tai voita
3dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl vettä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita  keskenään huoneenlämpöinen rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 punainen paprika
1 sipuli
1rkl juoksevaa margariinia
2-3dl tomaattimurskaa
2 tl basilikaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 munaa
2½dl ruokakermaa
n.300g kebabia
2dl jalapenoviipaleita
juustoraastetta

Halkaise ja huuhtele paprika. Kuori sipuli. Leikkaa paprika ja sipuli reilunkokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset rasvassa paistinpannulla.
Sekoita tomaattimurskan sekaan basilika, suola ja pippuri.
Vatkaa munat ruokakerman joukkoon.
Levitä piirakkapohjalle tomaattimurska ja seuraavaksi sipulit, paprikat, kebablastut ja jalapenot.
Kaada päälle ruokakermaseos.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista uunissa n. 30min.




2 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, miten hyvä piiras se on! Tuli idea valmistaa sitä puolison syntymäpäiväksi, kun hän ei tykkää täytekakuista... Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä, tätäkin pitää kokeilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)