Aamiaisleivät pannulla


Tänään aamulla valmistin puuron tilalle pikaisia myslileipäsiä, jotka eivät paljoa aikaa vaadi.
Todellakin on kokeilemisen arvoisia lapset ja me aikuisetkin tykkäsimme. Tein heti kaksinkertaisen annoksen taikinaa ja söimme vielä pääruoan kanssa loput leipäset pois.

Ukkoseni on nyt aamupäivän mennyt ympäri lähi tienoomme kukka- ja puutarha kauppoja.
Kyselläkseen noista kasvihuoneen istutuspenkeistä ja laareista, kuinka on voiko painekyllästetystä olla vaaraa kasveille vaikka onkin suodatinkanskaat ja muovit ympärillä, mutta huonoin tuloksin. Ei näytä kukaan oikein tietävän asiasta.
Jos teillä hyvät lukijat on jotakin tietoa tai mutu tuntumaa kertokaa ihmeessä niin me aliottelijatkin saamme tietoa.

n. 8 kpl

3 dl maustamatonta jugurttia
1/2 dl öljyä
1 dl mysliä
1-1 1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruokasoodaa
Paistamiseen: margariiniä tai öljyä

Mittaa kulhoon jugurtti ja margariini sekoita lisää mysli ja suola.
Sekoita sooda jauhoihin ja kaada joukkoon. Sekoita hyvin. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja tee rieskoiksi. Paista pannulla miedolla lämmöllä, kypsiksi molemmin puolin.
Tarjoile margariinin leikkeleen ja juuston kanssa.

Kommentit

 1. En välitä muutoin mainostella, mutta Biolan-kastelulaatikot ja niiden päälle lannoitettu kasvatusmultasäkki ovat olleet hyvä systeemi. Aluslaatikkoon saa vettä varastoon ja kasvit imevät kapillaari-ilmiön mukaisesti vettä aluslaatikosta vettä itselleen. On aika hintava systeemi, mutta kestävät monta vuotta, äidilläni taitaa olla kolmatta tai neljättä vuotta käytössä, meillä tulee nyt toista kertaa käyttöön. Multasäkki tietty hankitaan vuosittain, mutta sen käytetyn mullan saa muualle kasvihommiin käytettyä kyllä.

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen ohje, täytyypi kokeilla :). Ruokasoodan pitäisi varmaan olla 1,5 tl ;).

  -Anonyymi kurkkija

  VastaaPoista
 3. Aamulla klo 5.00 en kerkee tekemään mutta täytyy kokeilla muulloin kuin aamulla, näyttävät herkullisilta :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen tehnyt vähän vastaavia, mutta maidosta ja pelkistä jauhoista. Tämä resepti pääsee heti tänä iltana kokeiluun. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 5. moi!maalikaupassa tiedetään eri kyllästysaineiden vaikutukset.tosin eu on kieltänyt jo ajat sitten myrkyllisimpien aineiden myynnin.itse olen kasvattanut myös jo monia vuosia kasvatussäkeissä.en vaihda niitä kuin joka kolmas vuosi,koska lannotus on vähän turhan kova ainakin tomaatille.kasvattaa vaan suotta paljon suuria lehtiä.pussia kun sekottaa vuodenkin jälkeen,näkee kuinka paljon lannoitteta on myttääntynyt pohjalle.kolmantena vuonna voi sitten jo vähän antaa kastelulannotetta.homma on kivaa,joten onnea.toiv.anneli

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteistanne. Koitan saada vielä tänään kuvan teille kasvihuoneesta nyt kun siellä on jo laarit paikoillaan.
  Tämä leipä oli todella suosittu ja nopea valmistettava.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Suositut tekstit