kotiliesi

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Soijarouhe makaronilaatikko


Makaronilaatikosta saa helposti sopivaa niin kasvisruokana kun munattomanakin versiona.
Minulla tässä oli munaa tällä kertaa mutta jos haluaa niin munamaidon voi korvata pelkällä soijamaidolla.
Huomioi kuitenkin, että soijamaito voi kuohua uunissa niinpä vuoan alle kannattaa leivinpaperilla vuorattu uunivuoka.

Ostin joskus soijarouhetta pussin ja nyt täytyy alkaa keksiä mihin sen käyttää, ettei mene hukkaan niinpä maistellaan upeita soija ruokia.
Kävin vuosi sitte kasvis kurssin ja siellä tehtäviini kuului soija pihvien teko. (Sitä ennen en ollut soijarouheeseen tutustunut ja oli kyllä iloinen yllätys.


5 dl makaronia
1 1/2 dl soijarouhetta
3 dl vettä
1 sipuli
valkopippuria
1 tl currya
2 tl suolaa
paprikamaustetta
1/2 l soijamaitoa
1/2 l rasvatontamaitoa
3 kananmunaa

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta.
Pane soijarouhe pannulle veden kanssa ja paista ja mausta.
Sekoita soijarouhe makaronin joukkoon ja kaada uunivuokaan.
kaada joukkoon muna ja maidot hyvin sekoitettuna.
Laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.
Tarjoile salaatin kanssa.


Tein tänään tavallisen makaronilaatikon ja soija version, kumpainenkin maistui kaikille hyvin.
Kuvassa lautasellani on kumpaakin sorttia alempi (jota on vähemmän , koska olin jo syönyt suurimman osan ennen kun muistin ottaa kuvan) on soijarouheesta tehty versio.

3 kommenttia:

  1. Toi on oikein hyvää.....Tosin en ole himo makaronin ystävä itse.. Mutta teen melkeinpä aina makaronilaatikon soijaroudeesta, sillä se maistuu pojalle.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. En ole koskaan käyttänyt soijarouhetta.

    VastaaPoista
  3. Soijarouhe on kätevä lihan korvike ja niin terveellinen. Olen aikoinaan myynyt rouhetta kotikutsuilla ja menekki oli hyvä. Aasiassa se on suosittua, naisilla ei ole sellaisessa määrin vaihdevuosi vaivoja kuin meillä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)