kotiliesi

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Raparperi-lihapata



Olen jo moneen otteeseen tätä ruokaa suunnitellut tekeväni ja nyt laitoimme keittiön lieteen tulen ja laitoin padan porisemaan.
Pakkasesta eilen otin 1630 g naudan kulmapaistin sulamaan (ukkosen minulle ostamat lihat on kovassa käytössä) ja tänä aamuna sitä sitten leikkasin osan paloiksi ja suikaleiksi sekä keskiosan joka oli vielä jäässä ohiuksi lastuiksi. Paistoin kaikki lihat ja jäähdyttyä laitoin pakkassen odottamaan seuraavaa viikonloppua ja uusia kokkailuja.

Tätä ruokaa varten otin pakkasesta myös raparperia sulamaan.
Harvemmin on tullut raparperistä ruokaa tehtyä, yleensä kun raparperit menee piiraaseen tai kiisseliin.
Hyvää oli näinkin.
Ohje on peräisin Hyvä terveyden kevyt kokki-lehdestä ja siinä olleesta raparperi kilpailusta jossa tämä pata voitti kolmannen palkinnon.

Ostin kaupasta ensimmäiset uudet perunat, Espanjalaisia mutta ukkoseni sanoo aina ,että jossain maassa nämäkin on kotimaisia. Kyllä Suomalaiset potut on sitten ihan eri makuisia, mutta niitä nyt täytyy vielä vähän aikaa jaksaa odotella.



600 g naudan kulmapaistia paloina
2 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
4 porkkanaa
5 dl raparperinpaloja
2 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
100 g aurinkokuivattua tomaatti-tuorejuustoa
PINNALLE:
persiljaa

Ruskista lihat voi öljy seoksessa.
Laita joukkoon myös kuoritut ja silputut sipulit. Jatka kuullotusta hetki.
Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja liemikuutiot.
Laita joukkoon myös paloitellut ja kuoritut porkkanat.
Keitä niitä lähes kypsiksi noin 15 minuuttia.
Lisää raparperit ja jatka keittämistä kunnes raparperit on pehmeitä ja lihat mureita.
Lisää loput ainekset ja kuumenna.
Ripottele pinnalle persilja ja tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.



Tässä pata valmiina ja hyvin muhineena.
Tarjolla oli siis uusia perunoita, raparperi-lihapataa ja munakokkelia sekä salaattia.
Tuosta annos kuvasta tuli hieman tumma ja sumea, mutta nälkä oli kova, niinpä ruoakahalu vei innon kuvailla.
Munakkaan resepti löytyy täältä.



4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen yhdistelmä, liha ja raparperi. En osaa kuvitella makua mutta varmasti oli hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, maku on tosiaan hieman hapahko mutta miellyttävä.
    Lapset hieman karsasti kyseistä pataa.

    VastaaPoista
  3. No onpa erikoinen yhdistelmä, lihaa ja raparperiä. Mistä tällaisen yhdistelmän keksitkin. Varmasti hyvää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)