Tämä on nyt paras kuva mitä tästä kakusta sain, joten siihen on tyydyttävä.
No, tein kakun vielä Mumskulta saamaani vanhaan kakku vuokaan ja eikö se tullut huonosti voideltua ja korppujauhotettua, joten kakku jäi hieman kiinni, mutta onneksi kakku olikin tarkoitettu meille koti käyttöön niin kelpaa tälläisenäänkin.
Maku oli kyllä ohjeen mukainen kuohkea ja herkullinen.
Oöemme koko päivän pakertaneet Ukkoseni kanssa pihalla ja aikaankin on saatu vaikka mitä pian päästään jo nauttimaan meidän pihan kuvista.
3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 dl kiehuvaa vettä
VOITELUUN:
rasvaa
korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kisää joukkoon öljy ja maito sekä kiehuva vesi. Sekoita taikina.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Kumoa hieman jäähtyneenä ja ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Hyvältä maistuu, vaikka vähän kiinni ottaisikin.:)
VastaaPoistaTerveellisen kakun olet leiponut, ei sisällä voita.
Nopea tehdä, kun sekoitellaan ei tarvi vatkata.
Tervetuloa Sapuska blogiin!