kotiliesi

torstai 26. huhtikuuta 2012

Juustosarvet


Nyt teki mieli jotain suolaista ja hyvää, niinpä leivoin leipää. Tuli oikein pehmeää ja maukasta.
Taikinasta tulee neljä isoa juustosarvea. Minä tein kaksi ja lopusta taikinasta patonkeja sekä sämpylöitä ja niidenkin pintaan juustoraastetta, herkullista.

Nyt on Ukkosella hammas kipeänä, poski on hieman turvoksissa. Sai onneksi akuutti ajan tuonne hammaslääkäriin keskussairaalalle.
Katsotaan nyt kerkeääkö kotiin ennen vanhimman tytön tanssi tuntia vai lähdemmekö tytön kanssa pyörällä sotkemaan harraste paikalle.
Onneksi sain soiteltua hoidokeiden vanhemmille ja sovittua kerho hakemiset niin, ettei keneltäkään jäänyt kerhot väliin.

1/2 l maitoa
(2 dl perunamuusin jämä)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 pkt hiivaa
30 g voita
n 12 dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta

Väliin:
juustoraastetta

Pinnalle:
kananmunaa
 juustoraastetta

Liota käden lämpöiseen maitoon suola, sokeri, muusi ja hiiva.Lisää voi ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.Kohota taikina ja jaa sen jälkeen neljään osaan.
Kauli taikinasta pyöreä levy jolle ripottelet juustoraastetta.
Kääri rullalle ja leivinpaperiselle uunipellille kohoamaan liinan alle.
Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)