Nakkikastike


Nyt joku huokaisee, nakkikastike pitääkö sekin nyt tänne kirjoittaa.
Tämä onkin hieman erilainen kun yleensä tekemäni nakkikastike, joten siansa saakoon myös tämä ruoka blogissani ja kaiken kukkuraksi on vielä niin maittava arkiruoka ettei sitä voi sivuuttaa.
Tähän kastikkeeseen ei tule ollenkaan suolaa vaan sen korvaa hillosipulit. Mieheni ei oikein hillosipuleista perusta (olisiko syy liika syönti, meillä kun nuo tytöt tykkää hillosipuleista ylikaisken niinkun muuten melkein kaikki hoidokitkin. Niitä sitten on usein ollut salaateissa ym.), mutta näin meni miehellekin kastikkeessa ne tulivat ihanan pehmeiksi ja todella maittaviksi.

Lähdimme tänään aamulla kaupungille lasten (siis tyttöjen ja pian 18 vuotiaan pojan) kanssa, kyllä oli tuottoisa kaupunki reissu vaatteita löytyi ja kengät ym. tärkeää ja löytyi kyllä sitä vähemmän tärkeääkin mutta "lapset" oli tyytyväisiä.

500 g nakkeja
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjuhoja
n. 3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl hillosipuleita
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia

Paloittele nakit ja ruskista kevyesti padassa nakit ja silputtu sipuli. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jauhot ja anna kypsyä hetki. Lisää neste, liemikuutio, hillosipulit, ketsuppi ja sinappi. Anna kiehua 15 minuuttia.
Tarkista maku.
Tarjoile muusin tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.


6 kommenttia:

 1. Nakkikastike on mainio arkiruoka. Viikolla tuli taas tehtyä, tällä kertaa joukkoon päätyi suolakurkkua ja Valion kolmen sipulin ruokakermaa.

  VastaaPoista
 2. Mie tykkään nakkikastikkeesta, harvoin vain tulee tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Parasta tavallista, herkullista ruokaa on nakkikastike :) Minun täytyy opetella tekemään pieniä annoksia ettei tarvi koko viikkoa syödä :D

  VastaaPoista
 4. Hihih..ja minä tein makkarasopan. Kirjoitin samoin että pitäneekö ollenkaan laittaa ohjetta, kaikkihan sen osaa. Mutta yllätys yllätys, jos näin harvoin meiltäkin tulee tehtyä, niin kohta sen teko unohtuu.. Ja kuitenkin se on niin hyvää?
  Kyllä huomasin että kun en ole ostanut tavallista lenkkiä, en muistakkaan million viimeksi, niin kun avasin sen, tuoksu ei houkuttanut! ( päiväyksestä päätellen se ei ainakaan vanhaa ollut) Siis liha tympii? Sitä se tekee kun aina vaan kasviksia käytän ruuanlaitossa.

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos teille kaikille kommentoijille.
  Kovin ollaan saman suuntaisia ruokia tehty monen kanssa. Kyllä sitä välillä tekee mieli oikein perus tavallisia ruokia.

  VastaaPoista
 6. Nakkikastike on tavallinen ruoka, mutta tosi hyvää :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)