maanantai 5. maaliskuuta 2012

Keitetyt haukipullat


Tämän ruoan valmistin jo viikonloppuna, mutta ruokaa oli niin runhsaasti , että söimme vielä tänään näitä herkullisia pullia ruoaksi.
Olen usein ihmtellyt reseptien annos kokoja nytkin tein reseptin puolikkaana ja siitä piti tulla neljä annosta niin ruokaa riitti koko komppanjalle. Ja meillä ei mielestäni olla mitään nirsoja syöjiä minä syön varmaan vähiten eli tämä yllä oleva annos on minun annokseni.
Joten laitan reseptin nyt tulemaan minun versionani jos joku haluaa niin voi tietenkin tuplata annoksen.
Tein pyöryköiden kaveriksi pataatti-perunamuusia ja itu-salaattia.

Olen koko viikonlopun kutonut vimmatusti uutta keittiön kappaa ja tällä viikolla pääsen sen teille esittelemään ikkunassa. Sitten alkaakin sama virkkaus operaatio uudelleen kun täytyisi saada tehtyä vielä toiseenkin keittiön ikkunaan samanlainen.
Onneksi lapset halusivat sunnuntaina katsella elokuvan eikä lähteä kaupoille tai ulkoilemaan niin äiti sai ellua katsellessa virkattua oikein mielin määrin :))
Kyllä meillä ulkoiltiinkin hiihtolomalla, mutta viimmeisenä hiihtoloma päivänä lupasimme lapsille, että tehdään mitä lapset haluaa ja he valitsivat koko perheen elokuva-iltapäivän.


250 g haukifilettä
1 1/2 rkl perunajauhoja
tilliä, kalamaustetta ja sitruunapippuria maun mukaan
(laitoin noin pari teelusikallista kaikkia, koska maku on mieto kalassa ja keitettäessä tuntuu maku vielä mietonevan.)
ripaus suolaa
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

KEITTÄMISEEN:
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio

TILLIKASTIKE:
3 dl kalapyöryköiden keitinlientä
1 dl ruokakermaa
2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tilliä
sitruunapippuria
tarvittaessa suolaa

Leikkaa kala pienenmmiksi paloiksi ja hienonna tehosekoittimella. Lisää joukkoon muuta aineet ja anna koneen käydä, kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutio.
Muotoile kahdella luksikalla pyöryköitä ja tiputa ne hiljalleen kiehuvaan veteen. Anna pyöryköiden kypsyä noin 7 minuuttia tai kunnes ne nousevat pinnalle. Nostele pyörykät vedestä.
Pyörykät kannattaa kypsentää useammassa erässä.
Ota kalalientä kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja anna kiehataa. Suurusta ja mausta kastike. Kaada pyörykät kastikkeeseen ja anna vielä hautua hetki.
Tarjoile perunasoseen kanssa.


Tuli viikonloppuna avattua meidän grilli-kausikin mutta annoskuvat jäi ottamatta kun pihvit olivat jo paremmissa suissa ennenkuin tajusin ottaa kuvaa.

1 kommentti:

  1. No nyt tuli haukipullien ohje kuin tilauksesta, Kiitos :D Seuraava hauki kun tulee niin täytyy kokeilla, paistettuna onkin jo tarpeeksi haukea syöty :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)