kotiliesi

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kala-nuudelivokki


Talviset arkiruoat syntyy perusraaka-aineista ja juureksista.
Mausteita lisäämällä saat ruokaan luonnetta.
Tämäkin ruokaresepti löytyy uudesta Maku-lehdestä.
Itse en olisi tälläistä herkkua osannut kyllä keksiä.
Tietysto Tupumaiseen tapaan en voi olla hieman soveltamatta kyseistä resptiä.
Tässä siis minun versioni.

2 pkt nuudelia
1 pkt pakaste seitä
2 porkkanaa
1 paprika
1 pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1/2 kalaliemikuutiota
2 rkl punaista currytahnaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1 -2 rkl soijakastiketta
2 tl inkivääri maustetta

Keitä vesi ja kaada se kulhoon murennettujen nuudeleiden päälle. Anna nuudeleiden pehmitä juuri ja juuri kypsiksi.
Leikkaa kohmeinen kala suikaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat tulitikkumaisiksi. Suikaloi paprika ja hienonna purjo.
Kuumenna tilkka öljyä wokpannussa.
Paista ensin kalasuikaleet varovasti molemmin puolin. Kumoa lautaselle.
Lisää pannuun tilkka öljyä ja currytahna. Paista kasviksia miedolla lämmöllä mausteöljyssä noin 5 minuuttia kokoajan käännellen.
Lisää valutetut nuudelit ja mausteet. Paista hetki.
Lisää kalat ja kääntele wokki varovasti sekaisin. Tarkista maku.





4 kommenttia:

  1. Eipäs ole tullutkaan mieleen, että sei ja nuudeli sopii yhteen. Tämä kelpaisi varmasti meidän lapsillekin.

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitos Erja kommentista. Minulle oli kanssa ihan uusi tuttavuus, mutta hyvää oli kun lapset sai maistamaan niin kyllä tykkäsivät.

    VastaaPoista
  3. Tätä on pakko kokeilla, olen ihan nuudelifani muutenkin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Neferi.
    Minulle maittaa myös hyvin nuudeli ja on kiva saada uusia lisukkeita sen kaveriksi.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)