tiistai 27. maaliskuuta 2012

Herkullinen sienipiiras



Sunnuntaina omppupiiraan kanssa pääsi uuniin todella herkullinen sienipiiras.
Täytteekseen piiras sai jääkaapista tacoista yli jääneet kastikkeet.

Nyt täälllä tuvassa aletaan laiskottelemaan, ajattelin ottaa kirjan käteen loikoilla sängyllä hetken ennenkun aloitan saunan lämmityksen, Rattoisaa tiistai-iltaa teille kaikille.


2dl perunahiutaleita
1 1/2 dl lämmintä vettä
100 g sulatettua margariiniä
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:

1 sipuli
5 cm purjoa
125 pekonia
400 g herkkusieniä
juusto- ja avokadokastikkeesta loput noin 2 dl yhteensä
50 g aurinkokuivattua tuorejuustoa
2 dl juustokermaa
2 munaa
mustapippuria
rakuunaa suolaa
juustoraastetta maun mukaan


Sekoita täytteen kaikki ainekset ja taputtele se piirasvuoan pohjalle.
silppua sipuli ja purjo ja viipaloi herkkusienet sekä pekoni. Paista sienistä neste pois ja lisää sipulit ja pekoni joukkoon.
Kaada ne piiras taikinan päälle. Vatlaa kerman sekaan mausteet ja munat. Kaada neste herkkusieni sekosksen päälle.
Ripottele pinnalle vielä juusto. Paista 225 asteessa 35-43 minuuttia niin, että saat piiraaseen kauniin värin.

2 kommenttia:

  1. Nämä on aina yhtä herkullisen näköisiä. Minulla vaan tuo tekeminen ei oikein onnistu..tai onnistuu, mutta kun viikot yksin elelen, ei viitsi isoja juttuja tehdä, kun ei yksin ehdi syömään kaikkea.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saga, se on totta itsekin syön yhden tai kaksi palaa ja loput syö sitten nuo muut, ei tulisi mitään jos joutuisin yksin syömään.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)