kotiliesi

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Helpot ja kosteat kaurasämpylät


Taidan olla jämähtänyt näihin helppoihin resepteihin. Mutta mikäs näitä on tehdessä, kun ovat kuitenkin niin herkullisia.
Tämä ohje on peräisin Kotikokin parhaat leivontaohjeet-kirjasta.
Näiden kaurasämpylöiden taikina nostellaan kakkusiksi pellille kahdella lusikalla.

Kävimme juuri Ukkoseni kanssa kaupassa ostamassa viikon täydennykset. No, maitoa ja leipää täytyy vielä viikolla hakea lisäksi, kun nämä sunnuntain leipähyllyt on mitä on ja nämäkin sämpyllät on pian syöty.


7 dl kuumaa vettä (mulla oli tällä kertaa kasvisten keitin vettä)
4-5 dl kaurahiutaleita
1-2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 pala hiivaa
n. 1 l vehnäjauhoja

Pane kaurahiutaleet veteen turpoamaan. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva ja muuta aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita melko jäykkää taikinaa, joka kohotessaan vähän löystyy. Kohota 30-40 minuuttia.
Töki puulastalla taikina matalammaksi ja nostele siitä kahdella lusikalla sämpylä kakkarat pellille. Voit halutessasi taputella sämpylät kostein käsin tasaisiksi.
Nostata hyvin ja paista 225 asteessa noin kymmenisen minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Lämpimiä sämpylöitä, nam :) Viime viikolla mietin että voisi jauhonloput käyttää sämpylöihin, viikonloppuna ei tullut sitten mieleenkään :D

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa helpolta ja herkulliselta ohjeelta, nam.

    VastaaPoista
  3. Tuula ja Erja:
    Nämä minun ohjeeni näyttää tätä nykyä olevan pelkkiä helppoja, mutta silti on menekki ollut taattu. Siispä leipomaan lisää:))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)