maanantai 26. maaliskuuta 2012

Hampurin hauki ja persiljaperunat


Kaupungilla käydessä tuli taas tuttuun tapaan käytyä kauppahallissa ostamassa kalaa, ym herkkuja.
Sunnuntaina sitten herkuteltiin hauella.
Tein hauen kaveriksi persiljaperunoita jotka tarkkasilmäiset näkevät ylälaidassa uunivuokaa.
Vaikka peittyivätkin kalan kastikkeeseen olivat todella herkullisia.

Tämä viikko onkin rauhallinen hoidokeiden osalta, kolme on pois koko viikon ja kaksi puuttuu kaksi päivää eli aivan kun lomalla olisi.
No, näillä kurailmoilla en yhtään laita pahitteeksi jos on pari kurahaalaria vähemmän puettavana päivän aikaan.

500 g haukifilettä
1/2 sitruunanmehu
1 tl suolaa
1/2 tl valkkopippuria
25 g sulatettua voita
1 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa (mulla oli juustolla maustettua)
1 keltuainen
1 rkl korppujauhoja

Mausta file sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Nosta file uunivuokaan ja valuta voisula päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Sekoita kermaan keltuainen ja kaada seos kalan päälle ripottele pinnalle korppujauho.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile persiljaperunoiden tai perunamuusin kanssa.



Persiljaperunat

4-5 dl perunamuusia
1 keltuainen
1 dl persiljasilppua

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tee kahta lusikkaa apuna käyttäen palluroita. Laita ne joko erilliseen uunivuokaan tai kalan kanssa samalle vuoalle ja paista kauniin ruskeiksi.

1 kommentti:

  1. Herkun näköistä. Täällä tulee aina vaan paistettua hauet ja muut kalat, tarttis kokeilla muutakin tapaa :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)