keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Appelsiini-suklaakakku


Taas tuli perheeseemme uusi lempi kuivakakku. Ukkoseni ja tytöt ovat kilvan syöneet tätä herkkua.

Tänään sain siivottua kaappeja samalla kun valmistin ruokaa.
Ukkoseni oli lasten kanssa ulkona ja minä laitoin tohinaksi sisällä.
Nyt on potat kuurattu ja lasitölkit odottamassa syksyä ja säilöntää.
Lattiat kuurattu ja itsellä iloinen mieli. 
On se kumma kuinka pienillä asioilla saa mielen iloiseksi.
SIISPÄ ILOISTA KESKIVIIKKOA TEILLE KAIKILLE. 

150 g margariiniä
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2-1 dl appelsiinituoremehua
100 g tummaa suklaata

Voitele ja jauhota 1 1/2 litran pitkänomainen vuoka.
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin lisäyksen jälkeen. Lisää varovasti vatkaten vuoronperää kuivat aineet ja mehu.
Rouhi suklaa ja sekoita huolimattomasti taikinaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Jos haluat kakusta juhlavamman koristele se sulatetulla suklaalla.




6 kommenttia:

  1. Appelsiini ja suklaa ovat hyvä yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  2. Totta, että appelsiini ja suklaa sopivat yhteen, nam..:)

    VastaaPoista
  3. Juuri samaa olin tulossa sanomaan, että appelsiini ja suklaa ne yhteen soppii :)

    VastaaPoista
  4. Tämä näyttää herkulliselta! Resepti menee heti reseptivihkoon :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille kommenteista.
    Tämä oli kyllä todella herkullista ja joka muru on syöty.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)