Nyt taas nuukaillaan ja käytetään jääkaapista viimmeisetkin rippeet.
Minulle tulee väliin näitä nuukuus puuskia, ei sillä hirveän vähän meillä yleensäkkään heitetään ruokaa menemään. Kaikelle koitan keksiä jotain uusio käyttöä ;))
Tähän ruokaan olisi kuulunut pasta mutta koska meillä oli jäänyt nuudelia jääkaappiin niin tietysti käytin sen pois. Samoin sulatejuuston tilalle laitoin kaikki juustonkannikat joita kaapista vain löytyi ja kermapurkki kaveriksi.
Laitan tähän nyt oman versioni ruoasta.
HUOM: Kuvassa ruoka ei pääse oikeuksiinsa.
1 pkt pekonia
2 sipulia
1/2 pss (200 g) herneitä
2 1/2 dl kolmen juuston kermaa
n.3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 dl basilikaa silputtuan
n. 6 dl pastaa tai nuudelia
Leikkaa pekonit paloiksi. Suikaloi kuoritut sipulit.
Paista pekonit omassa rasvassa. Lisää pannuun sipulit ja herneet.
Paista kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä.
Lisää kerma ja juustot sekä sinappi.
Sekoita keskenään valmis nuudeli, basilikasilppu, pekoniseos.
Kaada pastaseos uunivuokaan ja ripottele pintaan loppu juustoraaste. Paista noin 20-30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Eikös se ole vähän samaa, kun joillakin on "valkaisukuukausi", niin meillä on nuukuuskuu? Niin minäkin teen parhaillaan..käytän kaappien jämiä pois. Ei tarvitse kuin maitoa ostaa :-)
VastaaPoistaMoi!
VastaaPoistaJuusto & pekoni on aina hyvä pari! :)
Kaikki missä on juustoa....on minusta hyvää... Olen juustohullu.... ;O)
VastaaPoistaKiitos teille.
VastaaPoistaAnna,
Näinhän se juuri on tälläiset kaapin tyhjennys viikot on niin terveellisiä lompakolle.
Piparipulla:
On kyllä minunkin herkkupari tuo juusto ja pekoni.
Saga: Juu ja melkein se on juusto kuin juusto niin kaikki menee.