maanantai 20. helmikuuta 2012

Merimiespihvit


Tätä ruokaa tein useinkin noin viistoista vuotta sitten. Jotenkin se jäi unholaan, mutta nyt se pääsi takaisin ruokapöytäämme.
Lauantai-illatana nuorimmaisen kanssa teimme tämän ruoan ja samaan syssyyn myös naudanlihakastikkeen ja laskiaispullia eli meillä herkuteltiin saunan jälkeen kymmenen maissa illalla laskiaispullilla.



600 g naudanpaistia
1 g kiinteitä perunoita
2-3 sipulia
5 dl  vahvaa lihalientä eli 5 dl vettä ja 1 1/2-2 lihaliemikuutiota
1 plo (0,33 l) 1-olutta
suolaa
rouhittua mustapippuria

 Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet kuumalla pannulla voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota nopeasti voissa (sipuli saa hieman ruskistuakin).
 Lado perunat, lihat ja sipulit kerroksittain uunivuokaan. Ripottele perunakerroksen päälle hieman suolaa ja pippuria. Jätä perunat alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi.
 Sekoita lämmin lihaliemi ja olut. Kaada vuokaan ruuan päälle. Hauduta ruokaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia kannen alla. Nosta kansi pois päältä ja paista vielä puolisen tuntia.



 


1 kommentti:

  1. Tätä aina lapsen atuli ihmeteltyä, että miksi nimi on merimies"pihvi", kun ruoka on "lootaa"(laatikkoruokaa).... ;O)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)