Sain juuri lapset päiväunille. ja isommat lähtee pian ukkosen kanssa ajelemaan kerhoa kohti.
Ihana hiljaisuus.
Olen taas nuhassa ja kuumeessa, on se kumma eihän tässä montaa päivää ollut kun oli sama tauti.
Mutta osalla lapsillakin tämä on mennyt kaksikeraa läpi jospa sitten olisi vastustuskykyä sivuuttamaan loppu talven pöpö epidemiat.
Valmistin eilen kalkkunanjauhelihasta raikkaita pullia jotka maistuivatkin hyvälle riisin ja appelsiinikastikkeen kanssa.
1/2 dl korppujauhoja
1 dl smetanaa
1 muna
1/2 dl persiljaa hienonnettuan
1 rkl sitrrunan mehua
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
3/4 tl suolaa
400 g kalkkunanjauhelihaa
KASTIKE:
3 dl appelsiinituoremehua
1-2 dl vettä
4 rkl vaaleaa kastikesuurusta maitzena
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl persiljaa
Sekoita korpujauhot sekä smetana ja muna. Anna hetki turvota ja lisää muut ainekset joukkoon.
Anna makustua hetki jääkaapissa.
Muotoile jauhelihamassasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä.
Kaada kastiketta varten kasariin appelsiinimehu, vesi ja kastikesuurus. Kiehauta seos.
Kaada joukkoon kalkkunapullat ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin10 minuuttia. Mausta hunajalla ja soijakastikkeella sekä persiljalla.
Tarjoile keitetyn riisin kera.
Tämä on takuuvarma hyvä resepti!
VastaaPoistaAppelsiinimehu kastikkeessa onkin minulle aivan uusi tuttavuus.Antaa varmaan pirtsakan maun.
VastaaPoistaVoi mikä hienot lihapullat! En koskaan syönyt kalkkunapyöryköitä, vaikka tykkään kalkkunanlihasta.
VastaaPoistaEn voi laittaa sitruunaa eikä appelsiinia ruokaan koska mieheni on allerginen :P