maanantai 2. tammikuuta 2012

Suppilovahveropiirakka



Sain mieheni siskolta hänen kuivaamiaan suppilovahveroita ja nyt juhlan kunniaksi liotin osan ja tein herkullista suppilovahveropiirakkaa.

Meillä onkin tämä viikko todella helppo hoidokeiden suhteen, nytkin täällä on peräti kolme hoidokkia.



100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

TÄYTE:
3 dl kuivattuja suppilovahveroita (liota vedessä)
1 sipuli kuutioina
200 g pekonia
2 1/2 dl kolmen juuston kermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
suolaa
paprikajauhetta


Laita sienet likoamaan veteen noin puolisen tuntia liottuaan voit kaataa ne sihtiin ja puristella kuiviksi.
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja anna taikinan olla jääkaapissa täytteen teon ajan.  
Paista sienet sipuli ja pekoni pannulla.
Sekoita muna-kermaseos ja lisää suola seokseen.
Vuoraa piirakkavuoka taikinalla ja kaada päälle sieniseos.
Sitten munakerma ja pinnalle juustoraaste sekä paprikajauhetta.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30-40 minuutiksi.

3 kommenttia:

  1. Nam, suppilovahveroita :) Minä tein niistä eilen kaalipataa.

    VastaaPoista
  2. Tämä kyllä näyttää herkulta, vaikken itse sienien ystävä olekaan.Mutta piiarakat on aina hyviä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne, minulle menee sienet kaikessa muodossa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)