tiistai 3. tammikuuta 2012

Sinihomejuusto-sipulikeitto





Nyt oli pakko keksiä jotain homejuustoista ruokaa, koska ostin itse homejuuston jouluksi ja kahdelta ystävältäkin tuli saatua homejuustoa lahjaksi.
Niinpä, ei auttanut muu kun alkaa penkomaan resepti arkistoja ja lopulta löysin mieleiseni.
Näin juhlien jälkeen on kiva syödä hieman kevyempää siispä halusin keittoa tarjolle ja tässähän sitä sitten tulee.
Sinihomejuusto-sipulikeitto, namskista.

Meillä oli eilen jo kaivo jäässä, vaikka asteita ei sen kummoisemmin ollutkaan (alle viisi astetta). Nyt kun meni taas suojalle ja toivottavasti kaivo sulaa, että pääsemme nauttimaan saunomisesta.
Olisi keksittävä jotain kaivon laudoituksen päälle, ettei lumi mene kaivoon ja jäädytä pumppua, että saisimme pitkään vielä pakkasellakin käyttää kaivovettä saunalla pesuvetenä.
Eikä sisältä tarvitsisi kraanaveden kanssa pelata.

4 sipulia
1 rkl voita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1 rkl sinappia
1 rs (125 g) sinihomejuustoa

PINNALLE:
paahdettua sipulia
tinjamia tai persiljaa

Kuori ja leikkaa halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeäksi.
Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta pippurilla ja sinapilla. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia.
Murenna ja sulata keiton joukkoon sinihomejuusto.
Ripottele pinnalle paadettua sipulia ja tinjamia tai persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Tämähän ei voi olla muuta kuin hurjan hyvää!!!! Ehkä nyt ei superkevyttä, mutta ei mietitä sitä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna, juu tarkoitukseni oli tuhdin kinkun ja juhlaruokien jälkeen keveyttä ei kevyttä mutta samapa tuo hyvää oli kuitenkin :))
    Mitään laihduttajan ruokaa tästä ei saa tekemälläkään.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)