lauantai 28. tammikuuta 2012

Siemenleipä



Tätä leipää suosittelen kokeilemaan on meinaan herkullista ja tekemiseen ei tarvitse aikaa eikä ihme välineitä kulho ja puuhaarukka riittää.
Leipä pysyy maukkaana ja hyvän makuisena jopa viikon.
Meillä tämä leipä sai niin suuren suosion, että vanhempi tyttö kehui maasta taivaisiin. (Tänäänkin on syönyt leipää jo kolme isoa palaa.)

Ukkoseni lähti jo lukkosepälle kun aamulla heräsin ja olisin hakenut aamulehden, mutta lukko oli mennyt rikki. Ei siinä muu auttanut kun herätellä Ukkoseni ja hän irrotti lukon ovesta, että päästiin pirtistä pihalle.

6 dl vettä, maitoa tai muuta nestettä
(itse käytin puolet maitoa ja puolet vettä)
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
12 dl sämpyläjauhoja
2 dl auringonkukan-,kurpitsan tai/ja seesaminsiemeniä
(käytin puolet auringonkukan- ja puolet seesaminsiemeniä

Pinnalle:
sumutin vettä ja ripottelin siemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Sekoita joukkoon suola ja jauhot puuhaarukalla tai kauhlla.
Vaivaa taikinaa hetki.
Kaada taikinasta kaksi kekoa uunipellille leivinpaperin pälle.
Taputtele jauhoitetuin käsin matalia leipiä.
Kohota leipiä 20 minuutista 45 minuuttiin.
Sumuta pinta vedellä ja ripottele pintaan siemeniä.
Paista 225 asteessa noin 15-25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on aina niin ihania leipiä, että oli äsken pakko vihdoin ja viimein kanssa kokeilla vuokaleivän tekemistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saga, tuore leipä vaan on niin hyvää.
    Mitäs pidit vuokaleivästä?

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)