kotiliesi

torstai 26. tammikuuta 2012

Punasipuli-tomaatti-yrttisalaatti


Tänään herkuttelemme illalla tällä salaatilla. Tein sen jo jääkaappiin muhimaan ja makustumaan, niin että illalla saamme nautiskella.
Tuore patonki olisi kyllä kova sana salaatin kaveriksi jaksaisiko sitä alkaa leipomis puuhiin.
Ei ole tuota leipää pitkään aikaan tullutkaan tehtyä.
Vanhempi tytöistä tuossa viikolla vihjaisikin, että äidin tekemät patongit olisi niin hyviä.

4:lle

900 g tomaattia ohuina viipaleina
1 rkl sokeria (ei pakollinen)
suolaa ja pippuria
1 punasipuli ohuina viipaleina
iso kourallinen tuoreita yrttejä karkeaksi pilkottuna

KASTIKE:

2-4 rkl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa


Viipaloi tomaatit ja asettele laakeaan kulhoon. Sirottele päälle sokeria jos haluat ja suola sekä pippuri.
Pilko ja erottele sipuliviipaleet renkaista tomaatin päälle.
Ripottele päälle yrtit. Voit käyttää mitätahansa kauden yrttejä.
Pane kastike ainekset kierrekantiseen purkkiin. Ravista huolellisesti.Kaada kastike salaatin päälle.
Peittele astia tuorekelmulla ja laita ainakin puoleksi tuntia jääkaappiin.
Ota salaatti jääkaapista 5 minuuttia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Ihana kuva, niin raikas ja värit oikein huokuu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Miksu, hyvää oli ja värikästä tähän talven valkoisuuteen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Luumukka, tätähän söis vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä, mietittiin juuri mitä syötäisiin. Taidan tehdä tuollaisen salaatin, ja lisään siihen ehkä vähän mozzarellaa... Nam!

    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Ansku kiva kun löytyi sopivaasyötävää ja tamäkun on vielä niin hyväää...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)