tiistai 10. tammikuuta 2012

Juusto-makaronivuoka


Luin tässä Kodin kuvalehteä mumskulla ja sain taas roppa kaupalla tietoa säästämisestä.
Niinpä minäkin koitin yösähköllä ruoanlaittoa.
Eli valmistin tämän ruoan illalla kymmenen jälkeen ja vein kellariin jäähtymään ja tänään saimme herkulliset ruoat pöytään ilman päivän hössäköitä.
Tein tätä maukasta makaroonivuokaa ja kinkkukiusausta sekä pannaria.
Onneksi minulla on kiertoilmauuni muutenhan tässä olisi kukittu aamuyöhön, mutta näin meinaan suurimman osan ruoista valmistaa viikolla.
Viikonloppuisinhan käytän etupäässä keittiömme vanhaa puuliettä ruoan valmistukseen.

Ruoka oli niin hyvää ja minulla kamala nälkä niinpä lautaskuva jäi ottamatta :((


300 g makaroneja
(ihan mitä kaapista löytyy, käi pitkät ja pätkät tai kuviooidut)
140 g pekonia
50 g palvikinkkusuikaleita

JUUSTOKASTIKE:
2 rkl margariiniä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
suolaa
viherpippuria (myös mustapippuri käy hyvin)

PINNALLE:
1 dl juustoraastetta
ruohosipulia

Keitä makaronit kypsiksi pussin ohjeen mukaan.
Valuta hyvin. Silppua pekoni ja paista se palvikinkun kanssa.
Sulata kastiketta varten rasva kasarissa ja lisää jauhot ja kaada maito päälle. muista sekoittaa hyvin.
Kiehauta kastike. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.
Lado uunivuokaan kerroksittain makaronit, pekoni-kinkkusuikaleet ja juustokastike.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja ruohosipuli.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla, mulle tuli heti hauhea nälkä :-).

    VastaaPoista
  2. Se on mukava, että jää sitten aikaa muuhun tekemiseen ja olemiseen päivällä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Erja ja Saga, meillä tämä oli tykätty ruoka ja tuo öysähkö on kyllä mun juttuni.

    VastaaPoista
  4. On kyllä herkullisen näkönen kuvakin.Meillä kans tuollaiset laatikot herkkua

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)