kotiliesi

perjantai 16. joulukuuta 2011

Tiikerikakku suklaalla ja appelsiinilla


Tässä oiva vaihtoehto tavalliselle tiikerikakulle. Suklaa ja appelsiini maistuu yhdessä niin vastustamattomalle. Nytkin kävi niin, etten ollut kakusta ottanut kunnon kuvaa ja tämä nyt on ainukainen kuva, joka kakusta löytyi, koska kakku on jo paremmissa suissa.
No, onneksi tein tänään lisää kuivakakkuja joulua varten.


200 g huoneen lämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl appelsiinimarmeladia

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan yksittäin kannamunat.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää ne joukkoon.
Jaa massa kahteen osaan. Mausta toinen puoli kaakaolla ja vanijasokerilla.
Mausta toinen puoli raastetulla appelsiini kuorella ja appelsiini marmeladilla.
Kaada taikinat kerroksittain vuokaan. Paista keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Sinä se jaksat jauhopeukaloa heilutella. Tiikerikakku on muuten hyvää, yksi herkuistani, mutten silti oel sitämoneen vuoteen tehnyt.Itse mietin jo, että leivonko tänä vuonna yhtään mitään muuta, kuin nuo siirappipiparti ja hedelmäkakun jouluksi.Se kun menee kkuitenkinniin, että se olenvain ja yksin minä, joka kaikki taas sisuksiinsa napsii. Eikä se taida oikein olla hyväksi.

    VastaaPoista
  2. Tosi kivaa vaihtelua, enpä ole tullut ajatelleeksikaan appelsiinia sekoittaa mukaan...:)

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka ihana vaihtoehto. Appelsiini sopii varmasti hyvin tiikerikakun sekaan. Minà en tykkàà marmeladista, mutta tulisikohan hyvàà ihan appelsiininpaloilla vai olisiko puristettu mehu parempi vaihtoehto?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista.
    Saga:
    Meillä on niin, että kakkuja menisi yli tarjonnan mies on semmoinen kuluttaja ja lapset.
    Tiikeri kakku on vielä miehen suur herkkua.
    Neferi:
    Tuli kyllä todella hyvän makuista ja näkökin hieman muuttui. Suosittelen.
    Ciacy:
    Olen joskus tehnytkin appelsiinimehulla tiikerikakkua ja herkkua on sekin. Paloja en ole kyllä laitellut mutta sekin täytyisi kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  5. Äitini on tavannut laittaa myöskin appelsiinia tiikerikakkuun ja siitä tulee kyllä siten aivan loistavaa! Täytyisi itsekin tehdä sitä jonain päivänä, kunhan taas innostun leipomishommiin. :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)