kotiliesi

torstai 29. joulukuuta 2011

Suklaakakku


Tätä suklaista kakkua olen nyt joulun alla tehnyt jo toistamiseen ja lisää vain pyydetään. Siis tämä on syöty aivan meidän perheen voimin. On tullut itsekin syötyä kun on niin herkullista.

Meillä on aina näin joulun jälkeen tapana syödä pakastinta tyhjenmäksi.
Näin on aina hoitolapsia vähemmän niin saadaan inventaario pakastimeen.
Siispä ruoka postauksia on hieman vähemmän.



175 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
100 g suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa


Rouhi suklaa veitsellä karkeiksi paloiksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40-50 min.Koita kakun kypsyys tikulla.

7 kommenttia:

  1. Namusen näköinen kakku. Suklaakakku on yksi lemppareistani.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä aivan varmasti suurta herkkua!

    VastaaPoista
  3. Pitäisi hommata itsekin joku kauniin mallinen vuoka niin kakut olisivat paremman näköisiä. tämä on kyllä tosi kaunis :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos rakkaat kirjoittajat teille. No, tein taas uudeksivuodeksi uuden suklaakaun kun on niin vietävän hyvän makuista.

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin herkulliselta, että taidan kokeilla. Ei oo kaapissa kuin Maraboun Daim-suklaalevy, mutta teen silti siitä, saa nähdä millaista tulee :-)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)