kotiliesi

maanantai 5. joulukuuta 2011

Porsaanfileet Provencelaisittain


Tässä taas viiden päivän Syö hyvin-ruoista kuva ja resepti. Herkullista oli taas kerran.

Lopultakin alkaa taas tuntua hieman terveemmältä olo, koko viikonloppu on mennyt potiessa.
Tänään olisi illalla teatteri pläjäys mumpskun ja rakkaan ukkoseni kanssa. Siitä onkin aikaa kun olemme viimmeksi sivistäneet itseämme joten tämä tulee tarpeeseen.

Eilen olin pojan ja tyttöjen kanssa kaupungilla shoppailemassa. Kyllä siinä äidin lompakko oli taas koitoksella, mutta saahan siitä hyvän kärpäslätkän.

Juurespaistos

1 kpl punainen sipuli
1 kpl palsternakka
4 kppl porkkanaa
1 kpl lanttua
1 tl rosmariini
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa

Kuori ja pilko sipulit lohkoihin sekä kuori ja kuutioi palsternakka, porkkanat ja lanttu. Aseta vihannekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele mausteet päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Kun juurekset on pehmeitä laita ne uunin kestävään tarjoiluvatiin.

Porsaanfilee

1 porsaanfilee
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pkt valkosipulivoita

Leikka fileestä kalvot poi. Ruskista filee öljyssä joka puolelta paistinpannulla.
Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Laita fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
Laita filee uunivuokaan. Liha on valmista, kun lihan lämpötila on 70 astetta.
Paistamisen jälkeen laita liha lepäämään käärimällä folioon.
Leikkaa filee 1 1/2 cm paiksuiksi viipaleiksi ja aseta ne juuresten päälle tarjoilu vuokaan.
Laita vuoka uuniin muutamaski minuutiksi niin, että kaikki tulee  lämpimäksi.
Leikkaa valkosipulivoi siivuiksi ja aseta ne lopuksi lihojen päälle.

2 kommenttia:

  1. Maukkaan näköistä, sopisi hyvin joulun välipäiville :)

    VastaaPoista
  2. Mukavan pirtsakan näköisiä nuo jurekset. Ja hienoa, että voit jo paremmin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)