kotiliesi

maanantai 19. joulukuuta 2011

Pippuripihvit kananjauhelihasta



Tervetuloa uusi lukijamme Tamrr.

Mureketaikinasta tulee erinomaisia pippuripihvejä huolellisesti maustaen.
Ohjeessa kehuttiin ruoan sopivan erikoisen hyvin spagetin ja riisin kanssa syötäväksi voimakkaan mausteisuutensa takia, mutta meillä oli perunamuusia jota jäi eiliseltä ruoalta ja hyvin maistui näinkin.

400 g kanapojanjauhelihaa (voi tehdä mistä jauhelihasta vaan)
1 tl suolaa
1/2 rkl murskattuja veher- ja rosepippuria
2 kananmunaa
2 rkl korppujauhoja
1 dl soijamaitoa
1 kanaliemikuutio
1 sipuli
1 rkl rasvaa paistamiseen

KASTIKE:
1 rkl viher- ja rosepippuria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa (minulla soijamaitoa)
1 dl kermaviiliä
2 tl soijakastiketta
1 rkl tomaattisosetta
suolaa

Anna korppujauhojen turvota soijamaitoon. Sekoita sitten kaikki murekkeen ainekset sekaisin, viimmeisenä sipuli.
Muotoile taikinasta pihvejä ja ruskista ne rasvassa molemmin puolin.
Kiehauta pippureita pannulla hetken aikaa rasvassa. Lisää jauhot ja ruskista niitä hieman. Sekoita loput kastikkeen ainekset jauhojen joukkoon.
Mausta kastike hyvin.
Kaada kastike pihvien päälle. Jos pidät pippuriseta mausta, ripottele pippureita vielä ruuan pinnallekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)