tiistai 13. joulukuuta 2011

Meksikolainen jauhelihapata


Tänään söimme Meksikolaista jauhelihapataa oli meinaan hyvää.
Ruoka tarvitsee hieman esi valmisteluja jos tekee kuivatuista pavuista tai kikherneistä mutta nopeamman version saat valmistamalla ruoan säilyke pavuista.

Mälsää taas sataa vettä ja ulkona ei pääse kunnolla touhuamaan kun jo on ihan märkiä kaikki lapset.
Eilinen menikin nopeasti kun pääsimme laskettelemaan liukureilla hiekkakasan päältä kun oli lunta ja mäki liukas. Nyt näyttää siltä, että iltapäivällä ei laskettelupaikassa ole muuta kun jäinen hiekka kasa:(


4 dl kypsiä papuja tai kikherneitä
tai iso purkkisäilyke papuja tai kikherneitä
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl mietoa chilijauhetta
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
4 perunaa
1/2 pss pakaste maissia
1 paprika
2 tl tacomaustetta
suolaa ja pippuria

Jos käytät kuivattuja papuj, pane ne likoamaan yön yli ja kypsennä sauraavana päivänä pussin ohjeen mukaan.
Purkki pavuille riittää kevyt huuhtelu ja valutus siivilässä.
Paista jauheliha kypsäksi öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon sipulit sekä tomaattipyre ja chilijauhe.
Leikkaa kuoritut perunat ja paprika pieniksi paloiksi. Keitä perunat lihaliemen ja veden kanssa kypsiksi. Lisää joukkoon jauheliha seos pavut, paprika ja maissit. Kuumenna vielä viitisen minuuttia ja mausta.
Lisää tarvittaessa lisää lientä joukkoon ja maista, lisää myös maisteita tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)