Näillä mehevillä lohitortuilla herkuttelimme Tapaninpäivänä.
Lopultakin taas päästiin pihaan leikkimään lasten kanssa.
Täällä on tuulut niin voimakkaasti, että Tapanina oli ulkona liikkumis kielto päällä.
Kyllä pihasta saikin kerätä ohksia ja muuta tuulen pieksemää tavaraa pois.
Puuliiterimme paanu kattokin oli luisunut pois.
1 pkt torttutaikina levyjä
1 kananmuna
TÄYTE:
1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohi viipaleita
1/4 paprikaa
1 rs maustettua yrtti rahkaa
tai tavallinen rahka ja yrttejä maun mukaan
1 rkl tilliä
Sulata torttutaikinalevyt. Leivo niistä tähtitorttuja ilman täytettä.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna torttujen hieman jäähtyä.
Hienonna puolet kalaviipaleista ja puolita loput. Kuutioi paprika. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Jaa rahkaseos lämpimien torttujen päälle kahden lusikan avulla. Koristele kirjolohi siivuilla.
Ompas hyvän näkösiä, ei ole tullut mieleen että vois tehdä noinkin.
VastaaPoistaTapaninmyrsky on riehunut vähän joka puolella. Meilläkin on kaatuneita puita ja pudonneita oksia siellä täällä.
VastaaPoistaHyvän näköisiä, noitahan voisi tehdä vaikka uudeksivuodeksikin.
VastaaPoistaMeillä jäi lähistöllä onneksi vahingot vähiin, kun pari edellistä talvi- ja kesämyrskyä on katkonut ja kaatanut puita ilmeisesti tarpeeksi :)
Meillä myrsky kaatoi puita läheltä, ei onneksi sattunut vahinkoja, vaikka läheltä piti. Nämä tortut onkin kiva idea.
VastaaPoistaKiitos kaikille kommenteistanne.
VastaaPoistaOnneksi myrsky on jo laantunut, nyt saisi alkaa satelemaan sitä lunta.
Mullakin oli näitä aikomus tehdä, kun RuokaPirkkaa selasin, mutta jäi tällä kertaa tekemättä. Toisaalta herkullista syötävää mihin tahansa juhliin, että voishan sitä jatkossa kokeilla, jos vaan on lohen ystäviä vieraina :)
VastaaPoistaKiitos sinulle Jenni kommentistasi. Kannattaa kyllä joskus tehdä juhlaan näitä herkkuja varmasti käy kaupaksi.
VastaaPoista